Vaccination i Stockholm: Att tänka på

Vaccination är en naturlig del av livet. Alla människor behöver någon gång vaccineras mer än de sprutor man får som bebis och i skolan. Det kan gälla en aggressiv influensaperiod som man vill skyddas ifrån, en utlandsresa till något tropiskt land eller, för kvinnor, Gardasil-vaccinaton mot livmoderhalscancer. Vaccination Stockholm är nödvändigt för att skydda sig mot allvarliga och ibland livshotande sjukdomar. I Stockholm bor mycket människor som behöver vaccineras vilket gör det bra att det finns många kliniker.

vaccination stockholmAtt vaccinera sig i Stockholm
Det kan uppstå problem när det gäller vaccination i Stockholm. Då det finns så mycket människor i staden är det lätt att det under perioder då ovanligt många reser utomlands, ofta under vinterhalvåret , blir fullt på vaccinationsklinikerna. Under denna period finns även influensan här hemma i Sverige vilket gör att ännu fler går till vårdcentralen för vaccination. Speciellt drop in-mottagningar kan bli fulla.

För att undvika detta när man ska gå till en mottagning för vaccination under denna period är att undvika drop in-mottagningar och istället vara noga med att boka en tid. Helst ska tiden bokas under den tidiga hösten, precis innan influensan börjar sprida sig. Då är det störst chans att få vaccinet i tid.