Olika tillhörigheter med körkortsboken

körkortsbokenKörkortsboken ensam ger dig bara tillhörighet till B-körkort. Vill du ha en högre tillhörighet eller ta mc-kort får du extra bilagor att läsa upptill körkortsboken. Detta är för att körkortsboken endast innehåll de nödvändiga grunderna för att kunna köra personbil. Vill du ha tillhörighet för att köra lastbil med släp exempelvis gäller det att kunna grunderna från körkortsboken B-körkort samt alla regler med mera som gäller för lastbil med släp. Grunderna i körkortsboken gäller allt från vägskyltarna till riskerna i trafiken. Innan du får ge dig ut på vägarna måste du kunna vissa regler för att trafiken ska fungera och hålla en så hög säkerhet som möjligt. Det är omöjligt att förhindra att olyckor sker men kan man grunderna som man lärt sig i körkortsboken så är riskerna mindre. I körkortsboken får man lära sig när man ska blinka och hur miljön påverkas av olika bilar. Allt detta är viktigt att kunna både för sin egen och alla andras säkerhet. För att bli en godkänd bilist så måste man också veta något om trafikförsäkringen och besiktning av din bil tillsammans med alla regler som gäller. Detta är också något som står med i körkortsboken.