Rengöringsmedel, en miljörisk?

rengöringsmedelIdag är det nästan en regel att använda rengöringsmedel när man städar. Utan rengöringsmedel blir det inte tillräckligt rent, brukar sägas och kanske är det sant. Rengöringsmedel är effektivare än vatten när det gäller att ta bort fläckar och smuts och det är även otroligt enkelt att använda – spraya på ytan du vill städa och torka bort. Rent och färdigt. Rengöringsmedel är inte giftigt för människor om vi inte dricker det. Annat är det med naturen.

Många rengöringsmedel innehåller kemikalier och ämnen som naturen har svårt att bryta ned vilket leder till att den skadas. Skadas miljön skadas även i längden vi människor och djuren. Men du ska inte deppa ihop om du är en av dem som lockats av butikernas alla rengöringsmedel. Det finns miljövänliga alternativ! Miljövänliga rengöringsmedel finns, precis som ekologiska matprodukter. Vill man vara ännu mer naturvänlig kan man använda sig av såpa istället för rengöringsmedel till exempel när man diskar och städar köket. Som alternativ till förnsterrengöring kan man använda vanligt diskmedel. Och när det gäller dammtorkning fungerar mikrofibertrasor alldeles utmärkt istället för att spruta miljöfarligt rengöringsmedel. Dessa trasor drar nämligen åt sig allt damm och annan smuts och gör skinande rent ändå.